Universitatea Craiova a câștigat Cupa României

  • 23 Mai 2021 11:16
Universitatea Craiova a câștigat Cupa României

Universitatea Craiova a câștigat Cupa României la fotbal, după ce a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 3-2 (1-1, 1-1), la capătul prelungirilor, sâmbătă seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești.

Universitatea, deși era mare favorită, după retrogradarea Astrei în Liga a II-a, a dominat jocul, dar nu a reușit să se impună, echipa din Giurgiu crescând treptat în joc, iar în prelungiri chiar a condus, potrivit Agerpres.
 
Dan Nistor a fost omul meciului, reușind un gol, într-un moment în care echipa sa era condusă, și două pase de gol.
 
La primul meci de fotbal cu spectatori din România după debutul pandemiei (25% din capacitatea stadionului ''Ilie Oană'', circa 3.700 de spectatori), Universitatea a reușit să deschidă scorul prin Andrei Ivan (14), care a trimis peste portarul Mihai Popa, după o lansare genială a lui Dan Nistor.
 
Astra a reușit egalarea la scurt timp (17), prin Valerică Găman, dintr-un penalty.
 
Universitatea a egalat grație lui Dan Nistor, cu un șut de la 26 de metri (100). Tot Nistor a fost și la originea golului victoriei, centrând din lovitură liberă în min. 113, iar Vladimir Screciu a înscris cu capul, profitând de ieșirea greșită a portarului Popa.
 
Astra a încercat să trimită meciul la loviturile de departajare, dar șutul lui Valentin Gheorghe (117), de la 18 metri, a fost prins de Pigliacelli, Bălașa a repins șutul lui șut Dragoș Gheorghe (120+2), iar Pigliacelli a salvat golul la ultima ocazie, șutul lui Balaure (120+2).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău