Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni împotriva rușilor, care organizează pretinse „alegeri” în Donbas

  • 10 Noiembrie 2018 09:32
Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni împotriva rușilor, care organizează pretinse „alegeri” în Donbas

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene vor discuta situația din Ucraina la reuniunea din 19 noiembrie de la Bruxelles, a anunțat pe Twitter corespondentul de la Bruxelles al Radio Liberty, Rikard Joswiak.

„Vor fi discutate „alegerile” din Donbas și posibilitatea de a impune sancțiuni împotriva organizatorilor lor. Subiectele Mării Azov și Crimeea vor fi, de asemenea, incluse pe ordinea de zi”, a scris Joswiak, citat de Pagina de Rusia

La rândul sau, ministrul de externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, prezice că Uniunea Europeană va impune sancțiuni împotriva organizatorilor alegerilor ilegale de pe 11 noiembrie din partea ocupată a Donbasului.

Ambasada SUA a cerut locuitorilor din estul Ucrainei să boicoteze „alegerile”.

Amintim că separatiștii proruși din estul Ucrainei, puternic susținuți de Moscova, organizează duminică alegeri, în ciuda avertismentelor Kievului și ale Occidentului, care le consideră "ilegitime" și contrare procesului de pace. Scopul acestor scrutine este a alege „președinți” și „deputați” pentru cele două așa-zise „republici populare” autoproclamate de rebeli la Donețk și Lugansk, care nu se mai află de patru ani sub controlului Kievului.

Administrațiile separatiste de la Donețk și Lugansk urmăresc să-și legitimeze existența printr-un pretins vot popular, în contextul în care procesul de pace este în punct mort, iar ciocnirile duc la creșterea în permanență a bilanțului conflictului din Donbas, estimat de ONU la peste 10.000 de morți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău