Ungaria trimite al nouălea contingent de poliție la frontiera dintre Macedonia și Grecia

  • 09 Ianuarie 2017 19:32
Ungaria trimite al nouălea contingent de poliție la frontiera dintre Macedonia și Grecia

Ungaria a trimis luni al nouălea contingent de poliție pentru a ajuta la patrulare la frontiera dintre Macedonia și Grecia, informează agenția MTI.

În misiunea sa de o lună, contingentul constând din 25 de ofițeri va îndeplini în principal misiuni de patrulare la frontieră împreună cu colegii macedoneni, a declarat comandantul adjunct al poliției ungare, Zsolt Halmosi, la o ceremonie la Budapesta.

Pe parcursul anului 2016, un total de 385 de ofițeri de poliție din Ungaria au servit în misiuni de patrulare la frontieră în străinătate, 201 dintre ei în Macedonia, a spus Halmosi.

Ofițerii unguri au ajutat de asemenea la patrularea frontierelor în Serbia, Slovenia și în peste zece alte state membre ale Uniunii Europene ca parte a diferitelor delegații Frontex, a adăugat el. Ungaria s-a oferit din nou să contribuie cu 75 de ofițeri de poliție la misiunile Frontex din acest an, a anunțat Halmosi, adăugând că țara va trimite de asemenea contingente de 25 de membri în Macedonia în fiecare lună.

Halmosi a felicitat eforturile Ungariei de protecție a frontierelor, notând că, în timp ce în 2015 peste 391.000 de migranți ilegali au reușit să intre pe teritoriul UE trecând frontiera Ungariei, numărul lor s-a redus la 18.200 în 2016. În jur de 8.500 de migranți ilegali au fost reținuți și escortați înapoi de cealaltă parte a gardului de la granița Ungariei după ce regulile de frontieră au fost înăsprite la începutul lunii iulie, a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău