Ungaria: Parlamentul a aprobat o lege strictă privind angajarea de lucrători străini

  • 13 Iunie 2023 18:46
Ungaria: Parlamentul a aprobat o lege strictă privind angajarea de lucrători străini

Parlamentul Ungariei a adoptat marți, 13 iunie, așa-zisa lege a lucrătorilor temporari, ce vizează reglementarea angajării de cetățeni din afara Uniunii Europene în Ungaria, informează Agerpres.

Legea prezentată de ministrul economiei Mihaly Varga a primit 135 de voturi favorabile, în timp ce 47 de deputați din parlamentul unicameral au votat împotrivă și zece s-au abținut.

Prevederile legii reprezintă o reacție a guvernului premierului Viktor Orban - care este ostil migrației - la criza mâinii de lucru din această țară membră a UE, notează dpa.

Investitori chinezi, în special, planifică să construiască în Ungaria uzine pentru producerea de baterii pentru mașini electrice, iar funcționarea unor astfel de uzine nu poate fi asigurată decât prin angajarea a mii de lucrători străini din afara Uniunii.

Noua lege prevede condiții stricte pentru angajarea de străini din țări nemembre ale UE. Permisele de ședere pot fi emise pentru maximum doi ani și extinse cel mult un an, lucrătorii trebuie să demonstreze că dispun de un venit regulat și de cazare, iar reunificarea familiei nu este permisă.

Legea permite de asemenea guvernului ungar să stabilească reguli detaliate privind muncitorii străini, să impună limite anuale și să elaboreze o listă de state din care pot proveni muncitorii, prin decret

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău