Ungaria continuă eforturile de a-și securiza frontierele

  • 02 Octombrie 2015 10:24
Ungaria continuă eforturile de a-și securiza frontierele

Ungaria continuă eforturile de a-și securiza frontierele în vederea opririi valului de imigranți ilegali.

Țara se află pe traseul refugiaților care încearcă să ajungă în Europa de Vest și a fost tranzitată în ultima perioadă de zeci de mii de persoane.

Lucrările de construire de garduri la frontiera verde cu Croația continuă, iar autoritățile ungare afirmă că ar putea lua aceleași măsuri ca și la granița cu Serbia unde accesul ilegal al imigranților în țară a fost blocat cu o barieră de sârmă ghimpată lungă de 175 de kilometri.

Ministrul care conduce oficiul premierului ungar, Janos Lazar, a declarat ieri că au fost construite deja garduri la granița ungaro-croată pe două sectoare de 78 și 38 de kilometri. Autoritățile din Ungaria sunt capabile să ia măsurile necesare și la frontiera cu Croația, dar deocamdată așteaptă luarea unei decizii în Austria și Germania referitoare la gestionarea situației.

Janos Lazar a afirmat că în cazul în care se va dori crearea unui coridor de tranzit pentru imigranți acesta ar putea deveni funcțional doar după închiderea frontierei verzi cu Croația, astfel încât oamenii să intre în țară doar prin puncte oficiale stablite în acest sens, dar o astfel de soluție ar reprezenta doar o invitație pentru cei care doresc să ajungă în vestul Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer fragmentat
Umiditate:85 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău