Un vaccin experimental anti-COVID-19 a fost aprobat de China pentru armată

  • 29 Iunie 2020 16:26
Un vaccin experimental anti-COVID-19 a fost aprobat de China pentru armată

Un vaccin experimental împotriva coronavirusului a fost aprobat pentru utilizarea armatei chineze. Vaccinul Ad5-nCoV este unul din cele 150 dezvoltate în întreaga lume pentru a vedea dacă imunizarea poate proteja oamenii de virus, învățând organismul să recunoască și să combată boala.

BBC transmite că vaccinul, dezvoltat de Can Sino Biologics și Institutul de Biotehnologie din Beijing al Academiei de Științe Medicale Militare, a fost primul care a intrat într-un studiu clinic cu voluntari umani. Studiul respectiv, care a implicat 108 adulți, a descoperit că vaccinul era sigur și părea să genereze un răspuns al sistemului imunitar al organismului, a raportat jurnalul medical Lancet la sfârșitul lunii mai.

Nu este clar dacă acest lucru înseamnă că persoanele care primesc vaccinul vor avea imunitate împotriva coronavirusului. Administrarea acestuia personalului militar ar putea ajuta oamenii de știință să răspundă la întrebări. Nu a fost încă aprobat niciun vaccin pentru utilizarea comercială largă împotriva coronavirusului. 

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău