Un tânăr de 18 ani, audiat în legătură cu atacurile din Christchurch

  • 18 Martie 2019 10:35
Un tânăr de 18 ani, audiat în legătură cu atacurile din Christchurch

Un tânăr de 18 din Noua Zeelandă a fost pus sub acuzare deoarece a preluat transmisiunea în direct a masacrului din Christchurch, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Tânărul a fost inculpat pentru incitare la violență, dar nu doar pentru diseminarea transmisiunii live a tragediei din moscheile Al Noor și Linwood, ci și pentru publicarea unei fotografii cu unul dintre lăcașele musulmane de cult cu mențiunea „țintă atinsă”.

Inculpatul, al cărui nume instanța de judecată a refuzată să-l facă public, este pasibil acum de 14 ani de închisoare. Acestuia i-a fost refuzată eliberarea pe cauțiune și va rămâne în spatele gratiilor până la următoarea audiere, programată pe 8 aprilie.

Tânărul nu este deocamdată suspectat de complicitate cu australianul Brenton Tarrant, autorul masacrului, au precizat anchetatorii.

Brenton Tarrant avea permis de port-armă și deținea cinci arme. Acesta nu avea antecedente penale și nu se afla pe lista de persoane urmărite de serviciile de securitate din Noua Zeelandă sau Australia.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău