Un studiu demonstrează efectele fizice și mentale ale COVID-19 în sport

  • 20 Octombrie 2020 12:48
Un studiu demonstrează efectele fizice și mentale ale COVID-19 în sport

Un studiu realizat în comun de platforma Strava, cea mai mare comunitate sportivă mondială, cu peste 70 de milioane de practicanți de sport, și de Universitatea Stanford din Statele Unite, demonstrează costurile financiare, personale și de motivație pe care le generează pandemia de Covid-19 în rândul comunității sportive americane, informează agenția EFE.

Conform studiului, 131 de sportivi profesioniști chestionați au relevat o serie de schimbări substanțiale în comportament, inclusiv schimbări drastice în programele de antrenament, precum și perseverența și rezistența comunității sportive profesioniste în timpul uneia dintre cele mai complicate perioade din istoria modernă.

În general, sportivii s-au antrenat mai mult și cu intensitate mai mare, deși se tem de efectele economice cauzate de restricții.

Totodată, le-a fost afectată și sănătatea mintală. Unul din cinci sportivi (22,5 la sută) a recunoscut că are dificultăți să se antreneze din această cauză, în timp ce înainte de restricțiile impuse de pandemie, doar 3,9 la sută dintre sportivi s-au simțit deprimați mai mult de jumătate din zilele săptămânii, ceea ce înseamnă o creștere de aproape șase ori.

De asemenea, conform aceluiași studiu, înainte de pandemie numai 4,7 la sută dintre sportivi au afirmat că se simt nervoși sau anxioși jumătate din zilele săptămânii, în timp ce în timpul pandemiei de Covid-19, acest procent a crescut până la 27,9 %.

Aspectul financiar este și el una din marile preocupări pentru sportivii americani participanți la sondaj, astfel că 71 la sută dintre ei au suferit pierderi derivate din activitățile lor sportive.

Sondajul a reunit răspunsurile a 131 de sportivi profesioniști de la discipline de anduranță din Statele Unite, incluzând cicliști (39%), maratoniști (44%) și triatloniști (11%) în activitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău