Un raport care va fi prezentat la OMS avertizează că guvernele din întreaga lume nu sunt pregătite pentru o epidemie mondială

  • 18 Septembrie 2019 10:10
Un raport care va fi prezentat la OMS avertizează că guvernele din întreaga lume nu sunt pregătite pentru o epidemie mondială

Un raport care urmează să fie prezentat miercuri la Organizația Mondială a Sănătății, la Geneva, va avertiza că guvernele din întreaga lume nu sunt pregătite pentru o epidemie. Studiul sugerează că o epidemie de gripă ar putea să se răspândească astăzi în lume în doar 36 de ore și să ucidă mai mult de 50 milioane de oameni, scrie RADOR.

 Dr. Michael Osterholm este directorul Centrului pentru Cercetarea Bolilor Infecțioase de la Universitatea Minnesota, din SUA. El a declarat următoarele: "Pentru modul în care virusul gripei ucide oamenii nu suntem foarte capabili să gestionăm situația în spitalele existente astăzi. Vaccinurile noastre sunt încă prea slabe și apar prea târziu.

Am văzut acest lucru în timpul unei epidemii mai slabe, în 2009, când, la momentul în care al doilea val al epidemiei a lovit, la aproximativ 18 luni de la prima apariție, încă aveam un număr prea mic de vaccinuri disponibile, deoarece durează mult producerea lor".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău