Un proiect de lege care prevede acordarea unor împuterniciri sporite FISC-ului, inclusiv activități de investigație, a provocat dezbateri în Parlament

  • 16 Iulie 2020 13:33
Un proiect de lege care prevede acordarea unor împuterniciri sporite FISC-ului, inclusiv activități de investigație, a provocat dezbateri în Parlament

Un proiect de lege care prevede acordarea unor împuterniciri sporite Serviciului Fiscal de Stat, inclusiv activități de investigație și urmărire penală a provocat astăzi dezbateri în Parlament. Subiectul a provocat în special discuții în legătură cu unele amendamente propuse de deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc, modificări care, în opinia opoziției ar promova anumite interesele pentru industria tutunului.

Inițiativa legislativă promovată de guvern presupune competențe sporite pentru Serviciul Fiscal de Stat în domeniul investigării fraudelor economice și respectiv, reducerea atribuțiilor Ministerului de Interne în acest sens, potrivit ministrului Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

Pe de altă parte, liderul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari și-a exprimat îngrijorarea că prin această inițiativă doar se vor înmulți organele de control.

Mai multe dezbateri a provocat însă un amendament propus de deputatul Eugeniu Nichiforciuc de la Partidul Democrat, care în opinia opoziției ar promova anumite interese economice, care vor afecta veniturile la buget. Deputatul PAS, Radu Marian.

Eugeniu Nichiforciuc nu a comentat acuzațiile. Comisia economie, buget și finanțe urmează să examineze repetat amendamentele respective.

Dacă proiectul va fi adoptat, prevederile acestuia urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău