Sinteza ANI: Un procuror este verificat pentru o posibilă incompatibilitate de funcție. Circa 8000 de funcționari și-au declarat averea

  • 14 Februarie 2022 13:55
Sinteza ANI: Un procuror este verificat pentru o posibilă incompatibilitate de funcție. Circa 8000 de funcționari și-au declarat averea

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat patru proceduri de control. Într-un dosar privind incompatibilitatea de funcție figurează un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. De asemenea, pentru posibile conflicte de interese în funcția publică sunt verificați un consilier din orașul Vulcănești, un primar din raionul Anenii Noi și un director de gimnaziu, se arată în sinteza săptămânală a ANI.

În 21 de cazuri, inspectorii de integritate au refuzat să inițieze controale. În aceste refuzuri cei mai mulți figurează aleșii locali. 

De la începutul anului până în prezent, circa 8000 de funcționari și-au declarat averea pe Portalul public, din cei 55-60 de mii de subiecți ai declarării.

ANI amintește că data limită pentru depunerea declarațiilor de avere este de 31 martie. Pentru încălcarea termenului prevăzut de lege, nedepunerea sau nedeclararea tuturor informațiilor privind averea, subiecții poartă răspundere juridică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău