Un procuror care și-a tăinuit averea timp de șapte ani se vrea judecător (Anticorupție.md)

  • 27 Iulie 2019 18:59
Un procuror care și-a tăinuit averea timp de șapte ani se vrea judecător (Anticorupție.md)

Procurorul Ruslan Popov, șeful Secției analiză criminologică din cadrul Procuraturii Generale, care și-a tăinuit, timp de șapte ani, averea de milioane, vrea să acceadă în funcția de judecător. El a depus o cerere la CSM pentru a fi evaluat de Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor și de Colegiul pentru selecție și cariera judecătorilor.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii urmează să ia o decizie în cadrul ședinței din 30 iulie, menționează Anticorupție.md

Ruslan Popov a fost șef interimar la Procuratura Anticorupție în 2013. El însă a fost suspendat pentru scurt timp din funcția respectivă, după ce a fost pornit pe numele său un dosar penal pentru că nu a declarat, timp de aproape șapte ani, o casă de milioane din Mileștii Mici.

Anticoruptie.md a scris că Popov a reușit să scape de pedeapsa penală și, în octombrie 2014, a fost numit adjunct al șefului Procuraturii Ciocana, iar în 2016 – șef al instituției respective. Până la 19 decembrie 2017, a fost timp de patru ani membru al Consiliului Superior al Procurorilor. În octombrie 2017, a fost desemnat membru al Grupului de monitorizare a Strategiei Naționale de Integritate pentru 2017–2020.

Cumătru cu Valeriu Gurbulea, fost procuror general în perioada guvernării comuniste, Ruslan Popov a condus, începând cu 2010, până în ianuarie 2013 Direcția control al urmăririi penale și asistență metodică din cadrul Procuraturii Generale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău