Un primar vine cu bani de acasă pentru a sprijini comuna

  • 30 Martie 2015 11:18
Un primar vine cu bani de acasă pentru a sprijini comuna

Chiar dacă pare greu de crezut, în județul Timiș un primar lucrează fără salariu. Mai mult, vine cu bani de acasă pentru a sprijini comuna.

Este vorba de primarul comunei Becicherecu Mic, Raimond Ovidiu Rusu. Provenit din familia care deține una din cele mai mari fabrici de mobilă din România, primarul din Becicherec are suficienți bani încât să lucreze doar pentru a lăsa ceva în urma sa. Salariul pe care Raimond Rusu ar fi trebuit să îl ia de la primărie este investit în pomi fructiferi pe care îi primesc cetățenii. Primarul le-a cerut cetățenilor un singur lucru: responsabilitate civică, potrivit Radio Timișoara.

Asta se întâmpla acum trei ani. Văzând că funcționează, primarul din Becicherec a oferit pomi și anul următor, chemându-i pe oameni să își clarifice situația juridică a proprietăților, multe dintre ele neclare. Cetățenii, la rândullor, sunt încântați.

Pe lângă pomii fructiferi, tot din salariul său Raimond Rusu îi cumpără fiecărei femei din sat cu ocazia zilei de opt martie o floare, iar cu bani aduși de acasă finanțează activitățile culturale din comună și echipa de fotbal. Pe lângă asta, primarul a construit din bani proprii o baltă în care se organizează la sărbători concursuri de pescuit. Din cauza problemelor din administrația publică, primarul din Becicherec se declară dezamăgit, fiind șanse de peste 90 la sută să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău