Un oraș din Ungaria ridică o interdicție în vigoare de aproape o sută de ani de a dansa tango

  • 22 Septembrie 2021 19:27
Un oraș din Ungaria ridică o interdicție în vigoare de aproape o sută de ani de a dansa tango

În orașul ungar Pécs tangoul era interzis, dar nimeni nu știa: o normă municipală din 1922, care interzicea acest dans fiind considerat "imoral" și care treptat a fost dată uitării, dar nu și anulată, a fost ridicată de Primărie, relatează miercuri EFE.

"Considerând că orașul Pécs vrea să popularizeze tangoul, dansat în întreaga lume, și să îmbogățească cultura locală, dorește ca pe viitor toți cetățenii săi să poată practica tangoul fără limite", se arată în moțiunea care a fost votată de toate partidele politice.

În acest fel a fost anulată oficial o interdicție de care nu își mai amintea nimeni având în vedere că nu era aplicată: în acest oraș cu 140.000 de locuitori funcționează în prezent cinci școli de tango.

Restricția a fost ridicată la inițiativa unui consilierul, care a descoperit că această interdicție era încă menținută oficial și a propus să fie anulată într-un moment în care orașul se pregătește să organizeze cea de-a 15-a Întâlnire Internațională a Dansului, în cadrul căreia se desfășoară și Sărbătoarea Tangoului de la Pécs.

Interdicția asupra tangoului a fost impusă în 1922, după ce autoritățile de atunci au considerat că acest dans, la fel ca shimmy, one-step sau foxtrot, reprezintă "o ofensă adusă bunului gust și moralei publice, promovând erotismul și nu distracția".

Ulterior, profesorii de tango au reușit să relaxeze interdicția oferindu-se să predea o versiune liberă de orice încărcătură erotică.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău