Un ofițer de urmărire penală și un polițist au fost reținuți pentru abuz de serviciu. Au accesat contul bancar al unui bărbat de unde au sustras 1400 de dolari

  • 28 Februarie 2023 15:26
Un ofițer de urmărire penală și un polițist au fost reținuți pentru abuz de serviciu. Au accesat contul bancar al unui bărbat de unde au sustras 1400 de dolari

Procurorii PCCOCS, de comun cu angajații SPIA al MAI, au reținut pentru 72 de ore un ofițer de urmărire penală din Chișinău și un polițist cu funcție de conducere din Cimișlia.

Cei doi sunt cercetați pentru că ar fi comis abuz de serviciu, atunci când ar fi accesat de pe telefonul unui bărbat care s-a aruncat în gol în noiembrie 2022, contul bancar al acestuia, de unde au sustras peste 1400 dolari (peste 26.000 lei), după mai multe încercări, până la început de februarie 2023. La acea vreme, ambii erau angajați ai Inspectoratului de Poliție „Centru” din Chișinău.

Fapta acestora a fost deconspirată după ce mama bărbatului decedat a anunțat autoritățile despre lipsa sumei de bani din contul feciorului. Au urmat percheziții în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele celor doi, de unde au fost ridicate obiecte și alte mijloace de probă relevante cauzei penale.

Urmează ca ulterior cercetării probelor, procurorii PCCOCS să determine necesitatea aplicării arestului preventiv în privința bănuiților, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Actualmente, unul din cei doi cooperează cu oamenii legii la investigarea abuzului de serviciu comis de aceștia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău