Un nou protest de amploare față de invalidarea alegerilor din Chișinău, convocat duminică de Comitetul de rezistență națională

  • 01 Iulie 2018 08:31
Un nou protest de amploare față de invalidarea alegerilor din Chișinău, convocat duminică de Comitetul de rezistență națională

Comitetul de rezistență națională, format ca urmare a invalidării alegerilor pentru Primăria municipiului Chișinău, convoacă duminică, 1 iulie, o nouă amplă acțiune de protest față de decizia instanțelor de judecată din Republica Moldova și ingerința politică în justiție a actualei guvernări.

Manifestația se va desfășura, începând de la 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală.

Mișcarea de rezistență națională revendică validarea alegerilor, anularea sistemului mixt de vot, precum și demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au anulat scrutinul, în frunte cu președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță.

Totodată, cetățenii sunt îndemnați să creeze celule de rezistență cetățenească în fiecare localitate și chiar întreprindere.

În ajun, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a reiterat acuzațiile la adresa guvernării, care ar fi influențat deciziile instanțelor de judecată pentru a fi invalidate alegerile locale din Capitală. El a mai acuzat de obediență Comisia Electorală Centrală, decis ca următoarele alegeri pentru funcția de primar al Chișinăului să aibă loc o dată cu scrutinul local din iunie 2019.

„Astăzi, Comisia Electorală Centrală a interzis alegerile la Chișinău. Noi mergem către o dictatură din care nu vom ieși decât prin sânge”, a declarat Andrei Năstase.

Vineri, CEC a declarat nule alegerile pentru Primăria Capitalei, în urma deciziilor instanțelor de judecată, care au invalidat recentele alegeri locale.

Printre liderii Mișcării de rezistență sunt reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate, Platformei Demnitate și Adevăr, ai Partidului Liberal Democrat și Partidului Liberal, dar și reprezentanți ai societății civile precum analiștii politici Igor Munteanu, Octavian Țâcu și Arcadie Barbăroșie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău