Un nou director-adjunct la CNA. O angajată a instituției, învingătoare în concursul pentru această funcție

  • 21 Aprilie 2018 13:19
Un nou director-adjunct la CNA. O angajată a instituției, învingătoare în concursul pentru această funcție

Centrul Național Anticorupție (CNA) va avea un nou director-adjunct. Lidia Chireoglo a fost desemnată astăzi învingătoare în concursul organizat pentru ocuparea acestei funcții, în cadrul căuruia au participat cinci candidați. Un alt aspirant la funcția de vice-director al CNA, Violina Șpac,  s-a retras din concurs, în această dimineață. 

Potrivit unui comunicat al CNA, la interviu au fost admiși șefulul Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Alexandr Patrașco, conferențiarul universitar de la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Veaceslav Guțan, un fost angajat al Ministerului de Interne, Iurie Slivciuc, conferențiarul universitar la Universitatea de Stat din Moldova, Sava Maimescu, precum și Lidia Chireoglo.

Lidia Chireoglo este ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale din cadrul Centrului Național Anticorupție, are 37 de ani și este absolventă a facultății de drept economic a ULIM.

Are o experiență profesională de 13 ani în domeniul jurisprudenței, este căsătorită și are doi copii, precizează sursa citată.

Pentru că în activitatea sa, directorul Centrului Național Anticorupție este asistat de doi adjuncți, va mai fi organizat un concurs pentru ocuparea celei de-a doua funcție de vice-director. Legea prevede că Parlamentul urmează să voteze candidatul ales prin concurs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău