VIDEO | Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de reprezentanții structurilor ilegale din regiunea transnistreană

  • 24 Ianuarie 2023 08:25
VIDEO | Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de reprezentanții structurilor ilegale din regiunea transnistreană

Un minor de 15 ani din satul Hagimus, raionul Căușeni, a fost sechestrat și maltratat de reprezentanții structurilor ilegale din regiunea transnistreană, informează portalul Zona de Securitate.

Incidentul a avut loc vineri, 20 ianuarie, în jurul orei 16:00, când adolescentul se îndrepta spre casă după antrenamentul de la sala de sport  pe care o frecventează în orașul Bender/ Tighina, ce se află la câteva minute distanță de satul Hagimus.

Mama minorului, Ala Arion, a declarat pentru Zona de Securitate că la ieșire din sală, copilul a fost reținut de mai multe persoane îmbrăcate în civil și ulterior l-au forțat să urce în microbuz, punându-i cătușele. „L-au pus la pământ, l-au bătut, i-au aplicat lovituri și la coaste și la picioare, peste tot”, a spus mama copilului, iar abia după două ore l-au eliberat, cu implicarea poliției noastre de la Bender.

Din spusele băiatului nimeni din cei care l-au sechestrat nu s-a prezentat, acesta presupune că reprezentanții regimului separatist l-ar fi confundat cu o altă persoană.

Biroul Politici de reintegrare a sesizat Inspectoratul de Poliție Bender, care în prezent examinează toate circumstanțele.  Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Bender, Ivan Obreja, a declar pentru Zona de Securitate că persoanele îmbrăcate în civil ce l-au agresat pe minor au fost identificate și sunt angajați ai structurilor ilegale de forță transnistrene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău