Un ministru sugerează că în scurt timp Guvernul nu va putea achita salariile și pensiile

  • 17 Noiembrie 2015 12:33
Un ministru sugerează că în scurt timp Guvernul nu va putea achita salariile și pensiile

Ministrul în exercițiu al Mediului, Valeriu Munteanu, a avertizat astăzi că Guvernul nu va putea achita în scurt timp pensiile și salariile dacă nu va fi format, cât de repede posibil, un executiv cu împuterniciri depline.

”Dacă în cel mai scurt timp nu vom avea un guvern plenipotențiar, riscăm să nu putem achita facturile de bază ale guvernului. Trebuie să găsim resurse interne ca să formăm Guvernul cât mai rapid și să purcedem la reluarea proiectelor”, a declarat Valeriu Munteanu în cadrul unei conferințe de presă la PL.

Liderul formațiunii Mihai Ghimpu a chemat din nou PLDM la negocieri, chiar dacă admite că, parțial, poziția liberal-democraților este de înțeles. ”Consider că PLDM din punctul lor de vedere aparent au dreptate în ceea ce privește ridicarea imunității lui Filat și demiterea guvernului Streleț. Adevărul însă e de partea cetățenilor și astăzi nu e timpul să stăm supărați sau să dăm vina pe alții, de aceea fac apel către PLDM să vină să formeze Guvernul”, a spus Mihai Ghimpu.

Totodată, el a făcut un apel și la adresa PD ca să-și schimbe ”tactica de adresare” către PLDM, referindu-se în acest sens la ”comunicarea prin intermediul mass-media” .

Expertul Sveatoslav Mihalache, doctor în economie, a declarat la Radio Chișinău că sfârșitul anului 2015, dar și începutul lui 2016 va fi marcat de restanțe masive la  salarii și pensii, cauza principală fiind situația critică din toate sectoarele economiei naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău