Un milion de persoane s-au înscris în primul voiaj turistic în jurul Lunii. Un om de afaceri japonez caută opt însoțitori în proiectul ”dearMoon” derulat cu Space X

  • 16 Iulie 2021 16:15
Un milion de persoane s-au înscris în primul voiaj turistic în jurul Lunii. Un om de afaceri japonez caută opt însoțitori în proiectul ”dearMoon” derulat cu Space X

Un milion de persoane au solicitat un loc pentru a participa la proiectul ”dearMoon” (”dragăLună”), condus de omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa, care caută opt însoțitori cu vocație artistică în călătoria sa în jurul Lunii, programată în anul 2023, relatează EFE vineri, citată de Agerpres.

„Am primit solicitări de la un milion de oameni din 249 de țări și teritorii, adică practic din toată lumea”, a dezvăluit Maezawa vineri într-un videoclip publicat pe platforma YouTube, în care a menționat că selecția se află în ” procesul de revizuire finală” a cererilor și i-a prezentat pe unii dintre candidați, potrivit sursei citate

Printre aceștia se numără personalități precum panamezul Essdras M. Suárez, dublu laureat cu premiul Pulitzer pentru fotografie, medaliata olimpică americană la snowboard Kaitlyn Farrington, balerina și specialista în fizică cuantică Merritt Moore și DJ-ul american de origine japoneză Steve Aoki.

Maezawa, fondator și CEO al platformei de vânzări online de articole vestimentare și accesorii Zozo, și-a anunțat călătoria din 2018, alături de compania americană SpaceX a lui Elon Musk.

În martie anul trecut, omul de afaceri japonez a lansat o campanie de recrutare a echipajului care îl va însoți, singura condiție fiind aceea ca doritorii să desfășoare o activitate artistică sau creativă.

Maezawa a anunțat că este în căutare de persoane „care cred că această călătorie în spațiu le poate extinde creativitatea pentru a face ceva util pentru societate” și care „cred că pot servi drept sprijin pentru restul echipajului”, a explicat el al acea vreme.

„Sunt foarte curioasă să văd cum arată culorile, cum arată cosmosul”, a explicat în videoclipul său de candidatură artista Avery Singer, ale cărei lucrări sunt expuse la Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York sau la Guggenheim. Ea a adăugat că dorește să fie „artista care nu doar reușește să experimenteze acest lucru, ci și să-l înmagazineze, să revină în studio și să îl traducă în opera sa”.

Printre ceilalți solicitanți se numără activistul italian LGBTQIA+ Riccardo Simonetti, coregraful ceh Yemi Dele Akinyemi, Alyssa Carson, cunoscută pentru pasiunea ei pentru spațiu și pagina sa de internet „NASA Blueberry”, sau srilankeza Sandali Lakshani Kumarasinghe, cu aceeași pasiune, pe care o promovează activ în țara sa.

Costul călătoriei spre Lună, care va dura în total aproximativ șase zile, va fi suportat în întregime de omul de afaceri japonez.

Procesul de selecție se află în ultima etapă, potrivit responsabililor din cadrul proiectului, care urmează să desfășoare o serie de interviuri online urmate de un interviu final și examinări medicale, înainte de a anunța componența finală a echipajului.

Sursa Foto: dearmoon.earth

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău