Un marinar rus a fost arestat pentru spionaj

  • 09 Februarie 2015 18:20
Un marinar rus a fost arestat pentru spionaj

Un marinar din Flota rusă de la Marea Neagră a fost arestat pentru spionaj în favoarea unui alt stat, un angajat al Patriarhiei Moscovei fiind la rândul său reținut în urma unei acuzații similare, transmite Agerpress.

Marinarul, pe nume Serghei Minakov, a fost pus oficial sub acuzare pentru spionaj, a indicat luni o sursă militară rusă pentru agenția Interfax, fără să precizeze cărui stat ar fi furnizat acesta informații secrete. El era membru al echipajului navei de alimentare 'Koida', ce face parte din unitatea navală de la Feodosia, un port din Crimeea anexată de Rusia.

În urma unei anchete preliminare conduse la bordul vasului, soldatul a fost arestat și transferat la Moscova, surse judiciare confirmând că în prezent el este în arest preventiv la închisoarea Lefortovo.

Acest marinar este al treilea cetățean rus pus recent de autoritățile de la Moscova sub acuzare pentru spionaj sau înaltă trădare.

Ediția electronică a cotidianului Gazeta.ru a relatat tot luni că Evgheni Petrin, angajat al departamentului de relații externe în cadrul Patriarhiei Moscovei, a fost arestat pentru spionaj și trădare.

Cu aproape două săptămâni în urmă, o rusoaică în vârstă de 36 de ani, Svetlana Davidova, a fost de asemenea arestată și inculpată pentru înaltă trădare după ce a transmis ambasadei Ucrainei la Moscova informații despre mișcările trupelor rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău