Un marinar care a participat la salvarea copiilor blocați în peștera din Thailanda a murit

  • 28 Decembrie 2019 09:00
Un marinar care a participat la salvarea copiilor blocați în peștera din Thailanda a murit

Un membru al trupelor de elită din Marina thailandeză, care a participat la operațiunea dramatică de salvare a celor 12 copii și a antrenorului lor de fotbal rămași blocați într-o peșteră din nordul Thailandei în vara anului 2018, a murit din cauza unei infecții sangvine pe care a contractat-o în timpul acelei misiuni, a anunțat vineri Marina Regală Thailandeză, citată de Reuters, preluat de Agerpres.

Subofițerul Beiret Bureerak a primit tratament medical în ultimul an, însă starea lui de sănătate s-a agravat, a precizat Marina thailandeză într-un comunicat.


Un alt participant la misiunea de salvare, Saman Kuman, fost scafandru al marinei thailandeze, a murit chiar în timpul misiunii din 2018.

Un antrenor al academiei de fotbal Wild Boars, Ekapol Chanthawong, și 12 adolescenți care făceau parte din echipa de fotbal locală explorau peștera Tham Luang din provincia Chiang Rai pe 22 iunie 2018, în momentul în care precipitațiile abundente aduse de ploile sezoniere au inundat peștera, iar ei au rămas blocați în subteran.

Tinerii thailandezi au supraviețuit timp de nouă zile consumând apa care se scurgea pe pereții peșterii, înainte de a fi descoperiți. Mai mulți voluntari din lumea întreagă s-au alăturat echipajelor locale de salvare, iar acea misiune extrem de mediatizată s-a încheiat pe 10 iulie, când toți cei 12 tineri fotbaliști și antrenorul lor au fost aduși, în viață, la suprafață.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău