Un lot de manuale de specialitate a fost distribuit în instituțiile de învățământ profesional tehnic

  • 10 Noiembrie 2023 09:16
Un lot de manuale de specialitate a fost distribuit în instituțiile de învățământ profesional tehnic

Un număr de 165 de manuale de specialitate au fost distribuite în instituțiile de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Manualele corespund curriculumului pentru învățământul profesional tehnic și vor fi utilizate de elevi și profesori. Acestea acoperă mai multe domenii, cum ar fi ingineria metalurgică, ingineria electrică, tehnologia auto, hoteluri și restaurante, teste de evaluare pentru mecanicii auto.

Noile manuale au fost achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în cadrul proiectului „Întreprinderi și comune puternice pentru Moldova” finanțat de Ministerul german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Secretarul de stat al MEC, Galina Rusu, a afirmat că inițiativa reprezintă un pas semnificativ în asigurarea cu materialele didactice a elevilor din învățământul profesional tehnic și promovarea formării profesionale de calitate în Republica Moldova. „Această diversitate de manuale va sprijini dezvoltarea competențelor elevilor și le va oferi cunoștințele necesare pentru a-și urma carierele în domeniile alese”, a menționat Galina Rusu. 

Manualele achiziționate sunt ediții în limba română ale celor utilizate în școlile de profil din țări precum Germania, Austria, Elveția, Israel, China, Vietnam. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău