Un irlandez a donat unui aeroport cea mai mare colecție de aeromodele din lume

  • 26 Septembrie 2018 15:26
Un irlandez a donat unui aeroport cea mai mare colecție de aeromodele din lume

Un irlandez își donează colecția de aeromodele, despre care susține că este cea mai mare din lume, aeroportului Shannon din Irlanda, acolo unde a început pasiunea sa pentru aviație, potrivit Reuters.

Michael Kelly (67 de ani) a petrecut mai mult de jumătate de secol adunând machete de aeronave.

"Iubeam zgomotul făcut de avioanele care treceau pe deasupra locuinței mele din Limerick și eram foarte curios", a spus Kelly după ce a inaugurat noua galerie din cadrul aeroportului care îi adăpostește acum colecția.

"Când am mers la prima împărtășanie, i-am rugat pe mama și pe tata să mă ducă la aeroportul Shannon. Așa am putut vedea frumoasele avioane, iar din ziua aceea am fost vrăjit", a adăugat colecționarul.

Deși i-ar fi plăcut să devină pilot, colecționarul a avut totuși șansa să călătorească prin lume în căutarea de aeromodele unicat. Niciunul dintre cele 2.300 de aeromodele nu este fabricat în Irlanda.

Potrivit unui prieten de-al său, Kelly a cheltuit 10.000 de euro anual pentru a-și realiza colecția.

Piesa favorită a colecționarului irlandez este macheta unui Boeing KC Tanker, una dintre cele doar zece existente în lume.

Kelly spune că sunt colecționari din alte colțuri ale lumii care "ar face orice'' să intre în posesia machetelor sale. Cu toate acestea, irlandezul a ales să o doneze aproape de casă.

"Cred că este dovada efortului său din ultimii 60 de ani și suntem încântați că ne-a încredințat-o pentru a avea grijă de ea pentru următorii 100 de ani", a spus Niall Maloney, director operațional la Shannon Airport.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău