Un indian considerat liderul "celei mai numeroase familii din lume" a murit la vârsta de 76 de ani

  • 14 Iunie 2021 14:40
Un indian considerat liderul

Un bărbat din India, despre care se crede că ar fi fost liderul celei mai numeroase familii din lume, a murit la vârsta de 76 de ani în statul indian Mizoram, informează luni BBC, citat de AGERPRES.

Ziona Chana, liderul unei secte religioase care practică poligamia, a murit duminică și a lăsat în urma lui 38 de soții, 89 de copii și 36 de nepoți.

Informația a fost confirmată de prim-ministrul statului indian Mizoram, Zoramthanga, care a transmis condoleanțe familiei îndoliate prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

Potrivit presei indiene, Ziona Chana suferea de diabet și de hipertensiune.

Medicii locali au dezvăluit pentru agenția de presă PTI că starea de sănătate a lui Ziona Chana s-a deteriorat în timp ce acesta se afla în satul lui natal, Baktawng Tlangnuam. A fost transportat de urgență duminică seară la un spital, unde decesul său a fost constatat de către medici.

Este greu de spus dacă Ziona Chana era într-adevăr liderul celei mai numeroase familii din lume, întrucât și alte persoane revendică acest titlu.

De asemenea, este greu de estimat și numărul exact al membrilor familiei Chana. Cel puțin un articol de presă a raportat că bărbatul indian avea de fapt 39 de soții, 94 de copii, 33 de nepoți și un strănepot, iar întreaga familie ar fi avut 181 de membri.

Deși mai multe companii media locale au afirmat că Ziona Chana deținea "recordul mondial" pentru familia sa numeroasă, deocamdată nu este cunoscută categoria globală în care ar fi fost înscris respectivul record. Familia Chana a apărut de două ori în populara emisiune TV "Ripley's Believe it or Not".

Indiferent dacă este vorba despre un record mondial sau nu, Ziona Chana și familia lui reprezentau o veritabilă senzație locală, atrăgând numeroși turiști în satul lor situat în nord-estul Indiei.

La rândul ei, viața fascinantă a lui Chana a generat articole publicate în primele pagini ale unor ziare importante de-a lungul anilor.

Familia lui Ziona Chana locuiește împreună într-o clădire cu patru etaje, denumită "Chuuar Than Run" ("Casa noii generații") și care are 100 de camere. Soțiile sale împart un dormitor aflat lângă cel al lui Chana, potrivit presei locale.

Clădirea este o atracție turistică majoră în statul Mizoram, iar turiștii din lumea întreagă vin în satul unde trăiește familia pentru a asista la activități din viața de zi cu zi a acesteia.

Potrivit Reuters, Ziona Chana s-a născut în 1945 și a cunoscut-o pe cea mai vârstnică soție a lui, cu trei ani mai mare decât el, pe vremea când avea 17 ani.

Familia face parte dintr-o sectă creștină - Chana Pawl - cu aproximativ 2.000 de adepți. Toți membrii sectei locuiesc în jurul casei deținute de Ziona Chana în Baktawng Tlangnuam, un sat aflat la o distanță de aproximativ 55 de kilometri de Aizawl, capitala statului Mizoram.

Secta, care permite poligamia pentru bărbați, a fost înființată de bunicul lui Ziona Chana în anul 1942. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău