Un fost comandant al Regimentului Azov anunță pregătirea unei operațiuni militare de deblocare a Mariupolului

  • 10 Mai 2022 09:46
Un fost comandant al Regimentului Azov anunță pregătirea unei operațiuni militare de deblocare a Mariupolului

Maksim Jorin, fost comandant al Regimentului Azov, susține că, pe lângă modalitatea diplomatică de deblocare a Mariupolului, apărătorii ucraineni pregătesc și un plan militar în acest sens. Potrivit militarului, "operațiunea este pregătită în coordonare cu vârful conducerii Forțelor Armate ale Ucrainei", scrie UNIAN, citat de Rador.

Maksim Jorin a explicat că, în prima lună și jumătate, deblocarea militară a Mariupolului era un scenariu realist și putea fi aplicat cu forțe relativ mici. Potrivit acestuia, sute de voluntari își exprimaseră disponibilitatea de a merge să deblocheze orașul, în pofida complexității unei astfel de operațiuni. În acest moment, însă, subliniază Jorin, nu se mai poate face o deblocare a Mariupolului care să aibă o singură etapă.

"Totuși, pe lângă procesul diplomatic, este încă în desfășurare un proces de pregătire a unei operațiuni militare de deblocare a orașului. Aceasta poate presupune mai multe etape, care să prevadă alte orașe eliberate anterior, să fie o regrupare" - a explicat fostul comandant al Regimentului Azov. Militarul a adăugat că acest proces va dura mult timp, deoarece mai întâi este necesară completarea unităților cu echipament militar și armele necesare.

"Nu sunt sigur că cei care se află acum pe teritoriul uzinei Azovstal au acest timp. Prin urmare, ne pregătim și lucrăm în paralel în două direcții: diplomatică - pentru a-i salva și scoate de acolo (pe militarii ucraineni aflați în uzina Azovstal, n.r.) și militară - operațiune pe care, oricum, o vom desfășura" - a explicat Jorin, adăugând că toate consultările pe acest subiect se desfășoară exclusiv cu oficialii din conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău