Un deputat solicită Președinției informații privind meritele cetățeanului Mihail Aizin pentru care a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii

  • 22 Septembrie 2020 17:43
Un deputat solicită Președinției informații privind meritele cetățeanului Mihail Aizin pentru care a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii

Vicepreședintele Platformei DA, deputatul Alexandr Slusari a făcut o interpelare către secretarul general al aparatului președinției, în care solicită informații privind meritele cetățeanului Mihail Aizin pentru care a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii și pentru a afla cine l-a înaintat pentru a fi decorat.

Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, s-au aflat în anii 90 în evidența poliției fiind conducători ai unui grup criminal organizat, implicat în atacuri de tip raider, cunoscut ca „gruparea evreiască”, potrivit portalului anticoruptie.md.

Într-un comunicat de presă Mihail Aizin a anunțat că „își rezervă dreptul de a solicita organelor competente protecția onoarei și demnității sale” și că dosarele penale pe numele său ar fi fost fabricate.

Purtătoarea de cuvânt a președinției, Carmena Sterpu, a explicat în răspunsuri pentru presa de la Chișinău că Igor Dodon, nu l-ar cunoaște pe Mihail Aizin, întrucât disticțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerilor făcute de diverse comisii. Reprezentanta președinției a menționat că Igor Dodon urmează să se informeze în privința acestui caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău