Un deputat sesizează Procuratura asupra unor încălcări admise la Calea Ferată

  • 29 August 2019 14:55
Un deputat sesizează Procuratura asupra unor încălcări admise la Calea Ferată

În cadrul Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova” (CFM) ar funcționa mai multe scheme de vindere ilegală a cuprului și aluminiului, iar în afacere ar fi implicate persoane din conducerea întreprinderii. O declarație în acest sens a făcut astăzi, în cadrul unui briefing, deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, care spune că a intrat în posesia unor probe video în acest sens. Parlamentarul a menționat că va sesiza procuratura cu privire la aceste presupuse ilegalități.

Potrivit lui Carp, pe 23 iulie, în urma unor verificări la nodul de cale ferată Bender s-au depistat o serie de încălcări la casarea anumitor vagoane, unde au și fost depistate cantități impresionante de cupru și aluminiu. Deputatul a anunțat că a fost deschis și un dosar penal pe acest caz însă investigațiile trenează.

CFM a confirmat că au avut loc asemenea încălcări și că au fost sesizate organele de drept. Potrivit unui comunicat al întreprinderii, acum aproximativ o lună, conducerea Nodului de cale ferată Bender a informat administrația CFM despre identificarea unor stocuri de metale, iar întreprinderea a transmis aceste informații organelor de drept competente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău