Un deputat rus propune interzicerea avioanelor românești în spațiul aerian al Rusiei

  • 29 Iulie 2017 10:49
Un deputat rus propune interzicerea avioanelor românești în spațiul aerian al Rusiei

Deputatul Oleg Nilov, vicepreședinte al Partidului Rusia Dreaptă, grup parlamentar din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Cameria inferioară a Parlamentului rus, a propus ca toate avioanele românești, care vor să survoleze spațiul aerian al Rusiei, să fie întoarse din drum, scrie RADOR.

Decizia respectivă să rămână valabilă până în momentul în care ambasadorul României în Federația Rusă nu se va prezenta la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Rusia pentru a da explicații în legătură cu incidentul în care a fost implicat vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

Un alt deputat al Dumei de Stat a Rusiei, reprezentant al Partidului Patria, Aleksei Juravlev, este de părere și el că Rusia ar trebui să recurgă la contramăsuri.

Amintim că România a interzis unui avion de linie pe ruta Moscova-Chișinău în care se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin să survoleze teritoriul său. Potrivit companiei aeriene S7, cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chișinău i-a fost interzis accesul în spațiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o "persoană de pe lista cu sancțiuni" a UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău