Un deputat îi recomandă președintelui Parlamentului să propună plenului Legislativului revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

  • 09 Septembrie 2021 10:30
Un deputat îi recomandă președintelui Parlamentului să propună plenului Legislativului revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

Comisia economie, buget și finanțe recomandă Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să facă uz de atribuțiile sale legale și să propună plenului Legislativului revocarea tuturor membrilor Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Președintele Comisiei parlamentare, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a făcut acest anunț pe Facebook, după audierea de ieri a raportului de activitate a CNPF pentru anul 2020.

În cadrul audierilor, președintele CNPF, Valeriu Chițan, a atenționat că piața de asigurări din Republica Moldova este supusă în continuare unor riscuri, iar unii beneficiari își obțin cu greu despăgubirile pe care trebuie să le achite companiile. Potrivit acestuia, situația este agravată și de unele decizii judecătorești vădit nefondate. El a mai spus că sunt necesare modificări legislative, inclusiv  pentru a nu le permite instanțelor de judecată să suspende actele administrative emise de regulator.

Pe de altă parte, președintele Comisiei parlamentare, Dumitru Alaiba, a acuzat CNPF că nu și-a îndeplinit atribuțiile pentru a împiedica abuzurile.

Amintim că, în ultimii ani, în presă au fost publicate mai multe investigații despre implicarea unor companii de asigurări în scheme frauduloase, în spatele cărora ar fi stat Vlad Plahotniuc și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Ultimul scandal a avut loc chiar anul trecut, când Veaceslav Platon a fost acuzat că ar fi preluat controlul asupra companiei „Moldasig”.

        

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău