Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate / VIDEO

  • 02 Octombrie 2023 12:34
Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la producătorul rus să se plângă de calitatea vehiculelor capturate / VIDEO

Un comandant ucrainean de tancuri a sunat la o fabrică din Rusia care produce tancuri T-72 pentru a se plânge de numeroasele probleme pe care le are cu vehiculul capturat de unitatea sa de la armata rusă, relatează Business Insider, citat de hotnews.ro.

Ofițerul care folosește indicativul „Kochevnik” a sunat la serviciul de asistență tehnică al producătorului Uralvagonzavod, cu sediul în orașul Nijni Taghil din regiunea Sverdlovsk pentru a se plânge de numeroasele probleme pe care le-au identificat ucrainenii la un tanc rusesc T-72B3 capturat.

Printre acestea se numără faptul că tancul pierde ulei, compresoarele sale nu funcționează și mecanismul de rotire electrică a turelei se defectează constant, forțând echipajul vehiculului de luptă să o rotească manual, cu ajutorul unei manivele.

„Sunt comandantul unui grup blindat și problema este că pur și simplu nu îl putem opera”, s-a plâns militarul ucrainean, potrivit unei traduceri făcute de Forbes.

Comandantul ucrainean ar fi vorbit cu un director al fabricii ruse de armament

Reclamația acestuia a fost preluată de un angajat al Uralvagonzavod care s-a prezentat drept Aleksander Anatolevici și care nu a părut să își dea seama că vorbește cu un soldat ucrainean.

El i-a dat asigurări lui Kochevnik că va ridica problemele semnalate la următoarea ședință a Uralvagonzavod care va avea loc marți și că va cere lămuriri și de la compania din orașul Celeabinsk care produce separat motoarele pentru aceste tancuri.

Tancul T-72B3 este cel mai modern din această gamă care a intrat în serviciul forțelor armate sovietice în 1973. Ucrainenii au arătat încă din luna iunie a anului trecut un astfel de vehicul de luptă pe care l-au capturat.

 

După cum relatează Forbes, Kochevnik a sunat apoi o persoană despre care a spus că Andrei Abakumov, unul dintre directorii Uralvagonzavod care are numărul de telefon de serviciu publicat pe site-ul companiei.

Nici acesta nu a părut să își dea seama că vorbește cu un militar ucrainean și i-a cerut lui Kochevnik să detalieze toate problemele tehnice identificate cu tancul într-un mesaj pe WhatsApp.

Forbes notează de asemenea că, deși este evident că ofițerul ucrainean îi „trollează” pe ruși, nemulțumirile sale legate de tanc sunt reale.

Armata ucraineană a capturat peste 80 de tancuri T-72B3

Deși Kochevnik nu a precizat când a intrat unitatea sa în posesia tancului capturat, site-ul independent Oryx notează că forțele ruse au pierdut de la începerea războiului 342 de tancuri T-72B3, 85 dintre acestea fiind capturate de ucraineni.

Kochevnik și-a dezvăluit identitatea ambilor bărbați la sfârșitul conversației telefonice.

„Uitați, sunt comandantul grupului blindat K-2. Acesta este al doilea batalion mecanizat al Brigăzii 54 Mecanizate a Ucrainei. Faceți aceste tancuri mai bune să le putem opera mai ușor când mai luăm mai multe dintre aceste tancuri ca trofee ale noastre”, i-a spus el lui Anatolevici.

„De acord? Vă mulțumim foarte mult. Aveți grijă de voi. Slavă Ucrainei!”, a încheiat el.

Potrivit Oryx, site-ul independent care monitorizează pierderile suferite de ambele armate care luptă în Ucraina, armata rusă a pierdut două treimi din efectivele de tancuri pe care le avea la dispoziție înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale” anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău