Un blogger rus a fost condamnat la cinci ani de lagăr

  • 31 Decembrie 2015 09:58
Un blogger rus a fost condamnat la cinci ani de lagăr

Un blogger rus a fost condamnat miercuri în Siberia la cinci ani de muncă silnică într-un lagăr pentru că a postat online înregistrări video proucrainene considerate de justiţie drept apeluri publice la ură, a anunţat organizaţia neguvernamentală rusească Sova, care denunţă sentinţa 'prea severă', scrie Agerpres.Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentală) l-a…

Un blogger rus a fost condamnat miercuri în Siberia la cinci ani de muncă silnică într-un lagăr pentru că a postat online înregistrări video proucrainene considerate de justiţie drept apeluri publice la ură, a anunţat organizaţia neguvernamentală rusească Sova, care denunţă sentinţa 'prea severă', scrie Agerpres.

Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentală) l-a recunoscut pe Vadim Tiumenţev vinovat de incitare la ură interetnică şi de activităţi extremiste şi 'l-a condamnat la cinci ani de lagăr', a precizat această ONG, specializată în studiul xenofobiei. De asemenea, lui Tiumenţev i s-a interzis utilizarea Internetului trei ani, potrivit aceleiaşi surse.

'Considerăm această sentinţă prea severă, ţinând cont de faptul că ea a fost dată doar pentru postarea online a înregistrărilor video', a subliniat ONG.

În imaginile respective, difuzate pe YouTube, Vadim Tiumenţev invita la expulzarea din Rusia a refugiaţilor din regiunile rebele ucrainene Doneţk şi Lugansk, acuzându-i în special că 'au trădat Ucraina'.

Rusia 'pare hotărâtă să împiedice libertatea exprimării sub orice formă ar exista', a denunţat într-un comunicat Mark P. Lagon, preşedintele ONG americane Freedom House.

Conflictul armat în estul Ucrainei între Kiev şi rebelii proruşi, susţinuţi de Moscova, s-a soldat cu peste 9.000 de morţi de la declanşarea lui în aprilie 2014.

Autorităţile ruseşti au înăsprit controlul asupra Internetului şi a societăţii civile după revenirea la Kremlin a lui Vladimir Putin în mai 2012.

Săptămâna trecută, o militantă politică rusoaică a fost condamnată la doi ani de muncă silnică într-un lagăr pentru 'separatism' după ce lansase pe o reţea de socializare un apel la o manifestaţie pentru autonomie a regiunii sale din sud-vestul Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chişinău
3,94 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:8,2 m/s
Fri
-1 °C
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
2 °C
Tue
3 °C

Curs oficial BNM 21 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2892 -0.0993
USD 17.4444 -0.0597
RON 4.0366 -0.0231
UAH 0.7220 -0.0013
RUB 0.2726 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău