Un blogger rus a fost condamnat la cinci ani de lagăr

  • 31 Decembrie 2015 09:58
Un blogger rus a fost condamnat la cinci ani de lagăr

Un blogger rus a fost condamnat miercuri în Siberia la cinci ani de muncă silnică într-un lagăr pentru că a postat online înregistrări video proucrainene considerate de justiție drept apeluri publice la ură, a anunțat organizația neguvernamentală rusească Sova, care denunță sentința 'prea severă', scrie Agerpres.Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentală) l-a…

Un blogger rus a fost condamnat miercuri în Siberia la cinci ani de muncă silnică într-un lagăr pentru că a postat online înregistrări video proucrainene considerate de justiție drept apeluri publice la ură, a anunțat organizația neguvernamentală rusească Sova, care denunță sentința 'prea severă', scrie Agerpres.

Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentală) l-a recunoscut pe Vadim Tiumențev vinovat de incitare la ură interetnică și de activități extremiste și 'l-a condamnat la cinci ani de lagăr', a precizat această ONG, specializată în studiul xenofobiei. De asemenea, lui Tiumențev i s-a interzis utilizarea Internetului trei ani, potrivit aceleiași surse.

'Considerăm această sentință prea severă, ținând cont de faptul că ea a fost dată doar pentru postarea online a înregistrărilor video', a subliniat ONG.

În imaginile respective, difuzate pe YouTube, Vadim Tiumențev invita la expulzarea din Rusia a refugiaților din regiunile rebele ucrainene Donețk și Lugansk, acuzându-i în special că 'au trădat Ucraina'.

Rusia 'pare hotărâtă să împiedice libertatea exprimării sub orice formă ar exista', a denunțat într-un comunicat Mark P. Lagon, președintele ONG americane Freedom House.

Conflictul armat în estul Ucrainei între Kiev și rebelii proruși, susținuți de Moscova, s-a soldat cu peste 9.000 de morți de la declanșarea lui în aprilie 2014.

Autoritățile rusești au înăsprit controlul asupra Internetului și a societății civile după revenirea la Kremlin a lui Vladimir Putin în mai 2012.

Săptămâna trecută, o militantă politică rusoaică a fost condamnată la doi ani de muncă silnică într-un lagăr pentru 'separatism' după ce lansase pe o rețea de socializare un apel la o manifestație pentru autonomie a regiunii sale din sud-vestul Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,1 m/s
Mon
25
Tue
23
Wed
17
Thu
19
Fri
21

Curs oficial BNM 06 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3895 -0.0444
USD 17.2619 0.0347
RON 4.0083 -0.0122
UAH 0.6355 0.0018
RUB 0.2426 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău