Un bărbat din Germania s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont și o scrisoare de la Trump în poștă

  • 24 Mai 2020 16:00
Un bărbat din Germania s-a trezit cu 1.200 de dolari în cont și o scrisoare de la Trump în poștă

Ziaristul german Tobias Ruether a primit în cont 1.200 de dolari de la guvernul american și o scrisoare de la președintele american Donal Trump. El a reușit cu greu să contacteze Fiscul din SUA și dea banii înapoi. Greșeala a fost provocată de faptul că Ruether are dreptul de muncă în Statele Unite, scrie Digi24.ro

„Sunt cetățean german, plătesc taxe în Germania. Am râs, m-au trecut transpirațiile, apoi lumea mi-a căzut în cap, mi s-a făcut frig și am rostit un cuvânt din patru litere, așa cum spun americanii muncitori”, a scris Ruether în Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit Mediafax.

Greșeala a fost cauzată de faptul că jurnalistul are, din facultate, un „social security number”, un număr unic care conferă dreptul de muncă în SUA. Ruether a petrecut o bună perioadă de timp în încercarea de a da banii înapoi, inclusiv cu telefoane la Ambasada Statelor Unite sau la Trezorerie.

„Nu am găsit nicăieri o adresă de e-mail. Doar un număr de fax de la departamentul IRS din Philadelphia, responsabil pentru cazurile internaționale de taxe. Așa că am scris un fax ca și cum era anul 1993”, a povestit Ruether. Numerele de fax erau însă scoase din funcțiune, iar germanul a trimis în cele din urmă cecul prin poștă.

„Mult noroc, e clar că o să aveți nevoie de el”, le-a transmis ziaristul autorităților din SUA.

Sursa:DIGI24.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău