Un avion militar rusesc a survolat zonele în care se află clădirile CIA, Pentagonului și Capitoliului

  • 10 August 2017 17:36
Un avion militar rusesc a survolat zonele în care se află clădirile CIA, Pentagonului și Capitoliului

O aeronavă militară a Forțelor Aeriene Ruse Tu-154 a survolat, pe 9 august, teritoriul orașului Washington, în special zonele clădirilor Capitoliului, CIA și Pentagonului, în cadrul unui zbor de observare, anunță CNN, citând două surse anonime familiare cu traseul zborului.

Aeronava militara ruseasca a efectuat zborul pe teritoriul american în baza „Tratatului pentru cer deschis”, care permite avioanelor militare din Statele Unite, Rusia și alte țări sa efectueze zboruri de observare deasupra instalațiilor militare din cele 34 de state semnatare.

Aeronava ruseasca Tu-154 a zburat miercuri după-amiază la o altitudine de aproximativ 1.110 de metri deasupra centrului orasului Washington și baza Andrews din Maryland, unde își are baza avionul președintelui american.

Al doilea zbor al Tu-154 ar fi trebuit să fie realizat deasupra Bedminster, în New Jersey, unde președintele Donald Trump se afla la odihna, precum și deasupra reședinței prezidențiale de la Camp David în Maryland.

Acordul privind cerul deschis este în vigoare din anul 2002. În acest răstimp au fost efectuate mai mult de 1.200 de zboruri de observare, fapt care a contribuit la verificarea respectării tratatelor privind controlul armementului.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău