Un automobil electric din materiale reciclate, constuit de un grup de studenți olandezi
-
12 Noiembrie 2020 21:00
Un grup de studenți din Olanda a creat un automobil electric complet funcțional confecționat în întregime din deșeuri, printre care plastice pescuite din apele mării, sticle PET reciclate și gunoi menajer, informează Reuters, citat de Agerpres.
Vehiculul sport de un galben strălucitor, cu două locuri, pe care studenții l-au botezat ''Luca'', poate atinge o viteză maximă de 90 de kilometri pe oră și poate parcurge distanța de 220 de kilometri când este complet încărcat, a precizat Universitatea Tehnică din Eindhoven.
''Mașina este cu adevărat specială pentru că este întru totul confecționată din deșeuri'', a declarat managerul de proiect, Lisa van Etten, pentru Reuters.
''Șasiul este confecționat din semințe de in și sticle PET reciclate. Pentru interior, am folosit de asemenea gunoi menajer nesortat'', a mai spus aceasta.
Materialele plastice dure care de obicei se găsesc în televizoare, jucării și electrocasnice au fost utilizate pentru confecționarea caroseriei, iar pernele de pe scaune au fost realizate din nucă de cocos și păr de cal.
Autovehiculul a fost proiectat și construit de un grup de 22 de studenți în circa 18 luni, a precizat Van Etten, ca parte a unui demers de a dovedi potențialul deșeurilor.
''Sperăm cu adevărat ca fabricanții de automobile să înceapă să utilizeze deșeuri'', a spus o membră a echipei de producție, Matthijs van Wijk.
''Au multe aplicații posibile. Tot mai multe companii folosesc deșeuri sau biomateriale în interior, noi am vrut să arătăm că este posibil de asemenea să fie folosite și la construirea unui șasiu''.