Un angajat al Agenției Servicii Publice, trimis în judecată pentru trafic de influență

  • 30 Martie 09:45
Un angajat al Agenției Servicii Publice, trimis în judecată pentru trafic de influență

Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui angajat al Agenției Servicii Publice, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență (art. 326 alin. (1) din Codul penal).

Cauza penală a fost inițiată în luna noiembrie a anului 2022, de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, în baza denunțului unui cetățean, potrivit căruia învinuitul, cunoscând despre dificultățile denunțătorului la înregistrarea anexei construită la imobilul acestuia în lipsa actelor permisive, a pretins, acceptat și primit suma de 2 000 de euro, susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul Agenției Servicii Publice responsabile de examinarea și înregistrarea bunurilor imobile și a dreptului asupra lor.

În schimbul celor 2 000 de euro, învinuitul susținea că îi poate determina să înregistreze anexa construită la bunul imobil menționat mai sus, însă nu a realiza ulterior influența susținută.
Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă (art. 326 alin. (1) din Codul penal) legea prevede pedeapsa maximă sub formă de amendă în mărime de la 100 000 la 150 000 lei sau închisoare de până la 6 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău