Vladimir Țurcan, demis din funcția de președinte al Curții Constituționale. Cine este noul conducător al instituției

  • 23 Aprilie 2020 19:15
Vladimir Țurcan, demis din funcția de președinte al Curții Constituționale. Cine este noul conducător al instituției

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale.

„Joi, 23 aprilie 2020, judecătorii Curții Constituționale au ales în calitate de Președinte al Curții, pe un termen de 3 ani, pe doamna judecător Domnica Manole (HCC nr. Ag-5 din 23 aprilie 2020), în urma destituirii dlui Vladimir Țurcan din funcția de Președinte al Curții Constituționale (HCC nr. Ag-4 din 23 aprilie 2020)”, se arată într-un comunicat al Curții.

Decizia de demitere a lui Vladimir Țurcan a fost luată în urma demersului judecătorilor Nicolae Roșca și Liuba Șova din 21 aprilie.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost criticat dur de partidele de opoziție și societatea civilă după ce președintele Igor Dodon a declarat că a discutat cu acesta după suspendarea legii asumate de Guvern prin răspundere. Astfel, potrivit lui Igor Dodon, Vladimir Țurcan i-ar fi spus câți judecători ar fi votat în favoarea hotărârii respective, precum și că el a votat împotriva acesteia. Țurcan a afirmat că reacțiile referitor la acest caz sunt „interpretări cu tentă politică”. El nu a participat la examinarea sesizărilor în urma cărora legea asupra căreia Executivul și-a asumat răspunderea a fost declarată neconstituțională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău