ULTIMA ORĂ | Avionul lui Rogozin, redirecționat la Minsk. Mașinile Ambasadei ruse, care-l așteptau la Aeroport, au plecat

  • 28 Iulie 2017 14:55
ULTIMA ORĂ | Avionul lui Rogozin, redirecționat la Minsk. Mașinile Ambasadei ruse, care-l așteptau la Aeroport, au plecat

Cursa comercială cu care urma să ajungă la Chișinău vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost redirecționată și va ateriza la Minsk, potrivit datelor de pe pagina oficială a Aeroportului Chișinău. Angajații de la centrul de informare al Aeroportului Chișinău au menționat că avionul are nevoie să fie alimentat cu combustibil, urmând ca apoi să-și reia zborul spre Chișinău.  

Corespondentul Radio Chișinău transmite că mai multe autoturisme și două microbuze cu numere diplomatice ale Ambasadei ruse din Republica Moldova, care îl așteptau pe Dmitri Rogozin și delegația care îl însoțește, au plecat de la Aeroport fără pasageri. 

Presa din Republica Moldova scrie că avionul ar fi primit interdicție de acces în spațiul aerian al României. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătoriei în Uniunea Europeană.

Vice-premierul rus, Dmitri Rogozin, urma să fie întâmpinat astăzi de dimineață la Chișinău cu proteste, iar într-o petiție semnată on-line, peste 1600 de cetățeni solicită autorităților Republicii Moldova să îl declare ”persona non-grata”. Dmitri Rogozin este așteptat la Chișinău de președintele Igor Dodon și urma să participe împreună la o ceremonie organizată la Tighina, consacrată aniversării a 25-a de la instituirea misiunii de pace la Nistru, în 1992.

În seara zilei de ieri, mai mulți politicieni și artiști ruși, care vroiau să participe la ceremoniile organizate de administrația separatistă de la Tiraspol nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
22,18
Câțiva nori
Umiditate:35 %
Vint:1,54 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău