UE va acorda expertiză în procesul de reformă a administrației publice

  • 20 Septembrie 2018 14:58
UE va acorda expertiză în procesul de reformă a administrației publice

Experți din cadrul a două proiecte de asistență a Uniunii Europene vor acorda suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților din administrația publică. Valoarea totală a proiectelor este de 4,7 milioane de euro, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Proiectele se vor axa pe consolidarea capacităților instituționale și a resurselor umane ale autorităților publice centrale și locale în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, precum și în îmbunătățirea calității prestării serviciilor publice, în conformitate cu așteptările și necesitățile cetățenilor.

În scurt timp, la Chișinău va sosi și echipa de experți pentru un alt proiect de asistență tehnică a UE: „Suport în consolidarea procesului de elaborare a politicilor în contextul punerii în aplicare a Acordului de Asociere”. Acesta va avea un buget de 1,8 milioane de euro și îi va avea drept beneficiari majori: Cancelaria de Stat, Ministerul Finanțelor și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Toate trei proiecte fac parte din Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administrației publice, care prevede oferirea asistenței tehnice, în valoare de 15 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău