UE sprijină Țările Baltice în urma embargoului rusesc

  • 19 Noiembrie 2014 18:13
UE sprijină Țările Baltice în urma embargoului rusesc

Comisia Europeană a confirmat miercuri că are intenția de a adopta un pachet de sprijin în valoare de 28 de milioane euro pentru producătorii de lapte din Estonia, Letonia și Lituania, aceasta fiind ultima dintr-o serie de măsuri de răspuns

ale Comisiei Europene la embargoul introdus de Rusia față de importurile de produse agricole din UE, informează Agerpres.

'Sunt conștient de impactul semnificativ al embargoului rusesc asupra producătorilor de lactate din statele baltice, dată fiind expunerea lor pe piața din Rusia...De acea sunt mulțumit că executivul comunitar are intenția de a oferi sprijin financiar pentru fiecare dintre aceste trei state', a declarat comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan.

Cele 28 de milioane de euro vor fi împărțite astfel: 6,9 milioane de euro pentru producătorii de lapte din Estonia, 7,7 milioane de euro pentru cei din Letonia și 14,1 milioane de euro pentru producătorii de lapte din Lituania. Comisia a stabilit aceste sume pe baza producției de lapte a celor trei state baltice în 2013/2014.

La începutul lunii august, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole și alimentare provenite din țările care au impus sancțiuni Rusiei în contextul crizei din Ucraina.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău