UE și Canada au reacționat la decizia CSJ privind invalidarea alegerilor. Peter Michalko se declară extrem de dezamăgit

  • 26 Iunie 2018 08:50
UE și Canada au reacționat la decizia CSJ privind invalidarea alegerilor. Peter Michalko se declară extrem de dezamăgit

Șeful Delegației UE în R. Moldova, Peter Michalko, s-a declarat extrem de dezamăgit de decizia luată aseară de magistrații Curții Supreme de Justiție de a invalida rezultatele alegerilor primarului Chișinăului.

„Voința poporului exprimată în alegeri libere și corecte, valorile democratice, principiile statului de drept pe care Republica Moldova și le-a asumat în relațiile sale cu UE nu au fost respectate”, a scris Peter Michalko pe pagina sa de Facebook.

Sistemul judiciar din Moldova a picat un test important, iar voința cetățenilor, exprimată la scrutinul din Chișinău, a fost ștearsă. Afirmațiile îi aparțin ambasadorului Canadei în Republica Moldova, România și Bulgaria, Kevin Hamilton.

„Pentru partenerii internaționali ai Moldovei, inclusiv Canada, care susțin cu fermitate dezvoltarea democratică a Republicii Moldova, este o zi descurajatoare. Încrederea moldovenilor în integritatea și independența instituțiilor publice este erodată în continuare”, a scris Kevin Hamilton pe contul său de Twitter.

Amintim că CSJ a menținut deciziile primelor instanțe privind declarea alegerilor din Chișinău drept nelegitime. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău