UE pregătește noi sancțiuni împotriva Republicii Belarus și a Rusiei

  • 11 Februarie 2021 10:37
UE pregătește noi sancțiuni împotriva Republicii Belarus și a Rusiei

Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a anunțat că Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva Republicii Belarus și, totodată, examinează o așa-numită "Listă Navalnîi" - introducerea de măsuri restrictive împotriva celor implicați în arestarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

"Al patrulea pachet de sancțiuni (împotriva Republicii Belarus, n.red) este un pachet european de sancțiuni. Până în prezent, nu există criterii clare privind modul în care va fi elaborat, dar, împreună cu colegii mei din statele baltice, discutăm despre convenirea unei liste de sancțiuni individuale, astfel încât persoanele vizate să nu mai poată intra în țările baltice. În acest moment, nu pot oferi mai multe informații, pentru că discuțiile sunt în curs, sunt colectate dovezi în cazul persoanelor vizate (de sancțiuni, n.red)" - a precizat șeful diplomației lituaniene.

În ceea ce privește situația din Rusia, Gabrielius Landsbergis a declarat că urmează extinderea sancțiunilor. Potrivit lui Landsbergis, cel mai frecvent, este analizată așa-numita "Listă Navalnîi", care ar presupune sancționarea persoanelor implicate în arestarea și condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău