UE le cere sârbilor și kosovarilor să dezamorseze tensiunile „imediat și necondiționat”

  • 30 Mai 2023 19:59
UE le cere sârbilor și kosovarilor să dezamorseze tensiunile „imediat și necondiționat”

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, le-a cerut marți sârbilor și kosovarilor să „dezamorseze tensiunile imediat și necondiționat”, după ciocnirile violente din nordul Kosovo soldate cu 30 de răniți din rândul Forței internaționale de pace din Kosovo (KFOR, aflată sub comandament NATO), transmit agențiile France-Presse și Agerpres.

Statele membre ale UE „discută despre posibile măsuri de luat dacă părțile continuă să se opună măsurilor propuse în vederea unei detensionări”, a declarat Borrell la Bruxelles, după convorbiri telefonice cu președintele sârb Aleksandar Vucic și cu premierul kosovar Albin Kurti.

Înaltul demnitar european le-a cerut autorităților din Kosovo să suspende operațiunile poliției în zona clădirilor municipale din nordul Kosovo și manifestanților sârbi să se retragă.

Aproximativ 30 de membri ai KFOR au fost răniți luni în timpul confruntărilor cu manifestanți sârbi, care cer plecarea primarilor de etnie albaneză. Belgradul a evocat zeci de răniți în rândul demonstranților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău