UE instituie sancțiuni împotriva a cinci persoane implicate în alegerile pentru Duma de Stat din 2021 în Crimeea

  • 21 Februarie 2022 19:52
UE instituie sancțiuni împotriva a cinci persoane implicate în alegerile pentru Duma de Stat din 2021 în Crimeea

Uniunea Europeană a impus luni sancțiuni împotriva a cinci persoane care au fost implicate în alegerile pentru parlamentul rus din peninsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, din septembrie 2021, relatează Reuters.

Cei sancționați sunt membri ai Dumei de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, fiind aleși să reprezinte Crimeea și orașul Sevastopol. Lor li se alătură șeful și adjunctul șefului comisiei electorale din orașul Sevastopol, a precizat UE într-un comunicat, relatează Agerpres.

Sancțiunile UE legate de integritatea teritorială a Ucrainei li se aplică acum unui număr total de 193 de persoane și 48 de entități, potrivit blocului comunitar.

Cei afectați au activele înghețate și sunt vizați de o interdicție de călătorie care îi împiedică să intre în UE sau să tranziteze teritoriul comunitar.

Actele legale relevante, inclusiv numele persoanele vizate, vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE, menționează Consiliul UE în comunicatul citat.

UE nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și continuă să condamne încălcarea legii internaționale de către Rusia. Mai mult, UE rămâne neclintită în susținerea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei, mai precizează sursa citată. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,03 m/s
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău