UE cumpără o nouă tranșă de vaccinuri împotriva variolei maimuței

  • 07 Septembrie 2022 17:27
UE cumpără o nouă tranșă de vaccinuri împotriva variolei maimuței

Uniunea Europeană a anunțat că a obținut o cantitate suplimentară de 170.920 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, dezvoltat de compania de biotehnologie Bavarian Nordic, în contextul îngrijorărilor legate de răspândirea acestei boli, au anunțat miercuri reprezentanți ai Comisiei Europene.

Noua comandă aproape că dublează cantitatea de doze de vaccin de care va dispune Uniunea Europeană, ridicând numărul dozelor achiziționate în mod direct de către UE la aproape 335.000.

Dozele suplimentare vor fi disponibile pentru livrare înainte de sfârșitul anului, iar celelalte, care au fost achiziționate mai devreme, sunt în prezent distribuite în statele membre, a precizat Comisia Europeană.

„Deși s-a constatat că numărul cazurilor de variola maimuței a scăzut la nivelul UE în ultimele săptămâni, amenințarea încă nu a trecut, și nu putem lăsa garda jos”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, transmite medical.ro.

De la începutul focarului de variola maimuței, au fost raportate în jur de 18.500 de cazuri de către statele membre ale UE și partenerii acesteia, Norvegia și Islanda

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău