UE alocă asistență umanitară în valoare de 700.000 de euro pentru migranții blocați la granița dintre Belarus și Polonia
-
18 Noiembrie 2021 10:25
Comisia Europeană mobilizează 700.000 de euro pentru a livra alimente, pături, truse de igienă și de prim ajutor migranților blocați la granița dintre Belarus și Polonia, a anunțat miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie caleaeuropeana.ro.
„Europa este alături de persoanele blocate la granița cu Belarus. Suntem pregătiți să facem mai mult. Regimul din Belarus trebuie să înceteze să mai ademenească oamenii și să le pună viețile în pericol”, a scris șefa executivului european, pe Twitter.
Comisia Europeană a alocat o finanțare umanitară în valoare de 200.000 de euro Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC). Finanțarea face parte din contribuția globală a UE la Fondul de urgență pentru ajutor în caz de dezastre, gestionat de IFRC. Această finanțare imediată din partea UE va sprijini IFRC și societatea națională a acesteia, Crucea Roșie din Belarus, în vederea furnizării de asistenței necesare, inclusiv alimente, truse de igienă, pături și truse de prim ajutor, se arată în comunicatul oficial.
Mai mult, Uniunea Europeană a mobilizat o finanțare umanitară suplimentară de 500.000 de euro și est în contact cu organizațiile sale partenere umanitare pentru punerea în aplicare a fondurilor.
„UE sprijină partenerii umanitari pentru a contribui la atenuarea suferințelor persoanelor blocate la frontieră și în alte părți ale Belarusului. Solicit accesul continuu al organizațiilor umanitare din ambele părți pentru a ajunge la acest grup mare de migranți pentru a le oferi asistență urgentă”, a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.
Comisia Europeană este pregătită să ofere finanțare umanitară suplimentară ca răspuns la nevoile umanitare clar stabilite, în cazul în care accesul organizațiilor partenere umanitare din Belarus se îmbunătățește în continuare. Tot ajutorul umanitar al UE se bazează pe principiile umanitare internaționale.
Ajutorul Uniunii Europene este direcționat în mod imparțial către populațiile afectate, indiferent de rasă, etnie, religie, sex, vârstă, naționalitate sau apartenență politică.