Ucraina: Zelenski a semnat legea care interzice importul de cărți din Rusia

  • 22 Iunie 2023 18:40
Ucraina: Zelenski a semnat legea care interzice importul de cărți din Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat joi, 22 iunie, legea care interzice importul comercial de cărți din Rusia, cea mai recentă măsură ce vizează reducerea legăturilor culturale dintre cele două țări în urma invaziei Moscovei, transmite Agerpres.

„Cred că legea este bună', a scris Zelenski pe Telegram, anunțând că a semnat textul care interzice de asemenea importul comercial de cărți tipărite în Belarus sau în teritoriul ucrainean ocupat.

Legea, adoptată de parlament în urmă cu un an, mai impune obținerea unei autorizații speciale pentru importul de cărți în limba rusă din țări terțe.

Biroul lui Zelenski a scris pe Twitter că legea va 'întări protejarea culturii ucrainene și a spațiului informațional de propaganda rusă anti-ucraineană'.

Ucraina desfășoară ceea ce descrie a fi un proces de 'derusificare', spunând că acesta este necesar pentru a anula secolele de politici pe care Kievul le consideră destinate să strivească identitatea ucraineană.

Ministrul culturii, Oleksandr Tkacenko, i-a mulțumit președintelui pentru promulgarea legii.

'Adoptarea acestui proiect de lege va proteja sectorul ucrainean de editare și distribuție de cărți față de influența distructivă a 'lumii ruse'", a scris el pe aplicația Telegram.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău