Ucraina susține că peste 600 de localități au fost eliberate în ultima lună în regiunile anexate de Putin

  • 14 Octombrie 2022 10:50
Ucraina susține că peste 600 de localități au fost eliberate în ultima lună în regiunile anexate de Putin

Forțele armate ucrainene au eliberat peste 600 de așezări de sub ocupația rusă în ultima lună, inclusiv 75 în regiunea extrem de strategică Herson, a anunțat Ministerul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, transmite Reuters.

Peste 500 așezări au fost eliberate în nord-estul regiunii Harkov, unde forțele ucrainene au avansat luna trecută adânc în liniile rusești, a anunțat joi ministerul.

De asemenea, a precizat că 43 de așezări au fost eliberate în regiunea Donețk și șapte în regiunea Lugansk, transmite hotnews.ro

„Suprafața teritoriilor ucrainene eliberate a crescut semnificativ", a precizat ministerul într-o declarație pe site-ul său.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent rapoartele privind câmpul de luptă și nu a existat o confirmare imediată din partea armatei ucrainene sau a biroului președintelui Volodimir Zelenski.

Regiunile Herson, Donețk, Lugansk și Zaporojie au fost "anexate" de Moscova la sfârșitul lunii trecute, în timp ce o contraofensivă a forțelor ucrainene a avansat rapid în nord-est, est și sud. ”Anexările” au fost denunțate de Kiev și de Occident ca fiind ilegale.

Joi, guvernatorul instalat de Rusia în regiunea ucraineană Herson a făcut apel la locuitorii din regiune să se evacueze pe fondul luptelor dintre forțele ruse și cele ucrainene care avansează.

La sfârșitul lunii august, Ucraina a lansat o contraofensivă împotriva forțelor rusești care ocupă țara de la începutul invaziei în luna februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău