Ucraina spune că armata rusă a lansat rachete deasupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa. Cel puțin două persoane au murit

  • 26 Aprilie 2022 14:34
Ucraina spune că armata rusă a lansat rachete deasupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa. Cel puțin două persoane au murit

Ucraina acuză forțele armate ale Rusiei că au lansat marți două rachete deasupra centralei nucleare Zaporojie, punând în pericol siguranța centralei și a populației, cel puțin două persoane pierzându-și viața și o alta fiind rănită, relatează The Kyiv Independent, citat de HotNews.ro.

Anunțul a fost făcut de directorul companiei nucleare ucrainene Energoatom, Petro Kotin, pe contul de Telegram. Atacurile cu rachete s-au soldat cu moartea a cel puțin două persoane și rănirea alteia, potrivit administrației militare regionale, transmite sursa citată.

„Rachete care zboară la altitudine joasă pun în pericol siguranța centralei, iar lumea este în pericol”, a scris acesta.

Două dintre rachetele ghidate de forțele ruse au lovit locul unei întreprinderi industriale, iar una a explodat înainte să lovească ținta, în oraș fiind auzite explozii.

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost cucerită de forțele ruse pe 4 martie și rămâne sub controlul acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău