Ucraina spune că are informații că marți vor avea loc atacuri cibernetice majore asupra infrastructurii guvernamentale, bancare și militare

  • 21 Februarie 14:37
Ucraina spune că are informații că marți vor avea loc atacuri cibernetice majore asupra infrastructurii guvernamentale, bancare și militare

Autoritățile ucrainene spun că au văzut avertismente online potrivit cărora hackerii se pregătesc să lanseze marți atacuri majore asupra agențiilor guvernamentale, băncilor și sectorului apărării, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro.

Ucraina a suferit o serie de atacuri cibernetice în ultimele săptămâni, pe care Kievul le-a pus pe seama Rusiei. Moscova a negat orice implicare, notează sursa citată

Agenția guvernamentală ucraineană de securitate cibernetică CERT-UA a transmis luni că a găsit avertismente pe un forum de hacking.

Unul dintre mesaje "se referea la închirierea de servere pentru a pregăti noi atacuri asupra site-urilor web ale sectorului public, sectorului bancar și sectorului apărării", a precizat agenția.

Săptămâna trecută, Ucraina a spus că Rusia se află probabil în spatele unui atac care a oprit portalul web al Ministerului Apărării și a întrerupt serviciile bancare și terminalele unor mari bănci de stat.

Kievul a acuzat și în trecut Rusia că a lansat atacuri cibernetice pentru a semăna panică și a-i prăbuși sistemul financiar.

Atacurile online și avertismentele privind alte atacuri vin în contextul în care țările occidentale acuză Rusia că plănuiește o invazie în Ucraina vecină. Moscova neagă că ar plănui vreun atac, dar a cerut garanții de securitate, inclusiv o promisiune că Ucraina nu va adera niciodată la NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Mon
18
Tue
19
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău